Marina Tränar

Vitkålspizza

Kategori: LCHF

Jag var grymt sugen på pizza idag efter dansen och tänkte att jag skulle prova att göra en LCHF-pizza. Jag googlade och hittade en pizzadeg som var gjord på vitkål, vilket passade bra då jag hade ett halvt huvud liggandes i kylen.
Pizzan görs i lite olika delmoment, men den går ändå snabbt att göra! Den får ingen smak utav vitkål och är god och mättande :)
 
Pizzabotten (4 port.)
 
Ingredienser:
300g riven vitkål
200g riven ost
4 ägg
4 tsk fiberhusk
Salt
Peppar
Oregano
Salladskrydda (denna hoppade jag över då jag inte hade den hemma)
 
Tillagning:
Värm ugnen till 200°C
Riv vitkålen och låt den koka i 5-10 minuter. Häll av vattnet och blanda vitkålen med dom övriga ingredienserna i en bunke.
Häll ut degen på en klädd bakplåt och grädda den mitt i ugnen i ca 20min.
 
Nu när botten är klar kan du toppa den som du vill. Jag var lat och orkade inte gör någon tomatsås så jag tog en burk hot chunky salsa och det gick lika bra. Kryddigt och gott blev det också.
 
Grädda pizzan i 15-20min, eller tills den har fått fin färg.
 
Smaklig måltid :)
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: